روزهای درخشان چوکا را به دستان فرزندان تالشی
کارخانه چوکا با درایت مدیران بومی در مسیر پیشرفت و توسعه
به گزارش پایگاه خبری وارنا : چوکا یکی از قدیمی ترین و با ریشه ترین کارخانه های کشور در حوزه صنعت سلولزی می باشد. در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۳۵۲ شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران به صورت سهامی خاص در تهران به ثبت رسید.۴۰۰ هزار هکتار از جنگلهای گیلان با ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار متر مکعب چوب، حوزه تأمین چوب و منابع اولیه این کارخانه است.
این شرکت در مساحت ۹۳ هکتار یکی از وسیع ترین کارخانه های کشور نیز محسوب می گردد. چوکا در غرب استان گیلان یکی از نامی ترین و پرآوازه ترین کارخانه هایی بود به در روزگاری نه چندان دور این خطه را تبدیل به قطب تولید محصولات سلولزی در کشور کرده بود.
موضوع فعالیت شرکت بر اساس مفاد ماده ۲ اساسنامه بطور خلاصه عبارت است از، احداث، اداره و توسعه و نوسازی کارخانجات صنایع چوب و چوب بری و کاغذسازی و به منظور تهیه و تولید انواع فرآورده های سلولزی و فروش محصولات مزبور در داخل و خارج کشور، ایجاد و بهره برداری از جنگل، مشارکت و سرمایه گذاری در سهام سایر شرکتها. بطور کلی چوکا می تواند به کلیه عملیات و معاملات مالی و تجاری و صنعتی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم به تمام و یا هر یک از موضوعات فوق مرتبط باشد مبادرت نماید.
در حال حاضر چوکا با اشتغال مستقیم ۸۰۰ نفر و اشتغال غیر مستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر یکی از صنایع اشتغال زا در استان گیلان محسوب می گردد.
شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران با تولید شش محصول نهایی یکی از پر محصول ترین کارخانه ها در نوع خود می باشد. کاغذ سوپر کرافت – خمیر کاغذ کرافت – کاغذ کرافت – کاغذ فلوتینگ – کاغذ تست لاینر – کاغذ لاینر جزو محصولات اصلی این مجتمع عظیم تولیدی – صنعتی می باشد. میزان تولید قابل دسترس در سال جاری حدود ۵۶۰۰۰ تن می باشد.
محصولات چوکا حدودا ۷% سهم بازار را در اختیار دارد.
۵۳% سهام این شرکت متعلق به شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو ) می باشد و ۴۷% سهام متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری است.
امکانات ورزشی چوکا که شامل انواع سالن ها و زمین های ورزشی می باشد در نوع خود و در غالب یک کارخانه صنعتی در استان نمونه و قابل تحسین می باشد.
صنایع کاغذ سازی گیلان در ردیف صنایع سبز قرار گرفته است
تولید کود آلی هوموس، پرداخت بدهیهای سنوات گذشته و بازسازی و نوسازی کارخانه تولید نئوپان اسالم از دیگر دستاوردهای این شرکت در سال گذشته بود.
این شرکت توانسته با توجه به میزان شاخص رشد نسبت به سال قبل ۶۱ درصد زیان خالص خود را نیز کاهش دهد.
برای ادامه فعالیت و رفع موانع تولید در چوکا، باید تدبیری برای تامین چوب مورد نیاز این کارخانه اندیشیده شود
به طور مثال اگر درختی از جنگل قطع کنند به ازای آن دو اصله نهال بکارند
سازمان شستا طی یک سال گذشته کمک ۱۷ میلیارد تومانی به چوکا انجام داده است
به نسبت کمک ۵۹ میلیارد تومانی در سال قبل از آن، کاهش ۵۰درصدی زیان دهی این شرکت درطی یک سال گذشته اقدامات ارزشمندی بوده است
میزان میانگین زیاندهی چوکا در سال ۶۱ میلیارد تومان می باشد
که با برنامهریزیها و اقدمات انجام شده طی سالهای گذشته به ۳۲ میلیارد تومان کاهش یافته است و قطعا با حضور باقر کاظمی این رقم کاهش خواهد یافت
وقتی که باقر کاظمی جوان انقلابی و با دانش بعنوان مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ ایران چوکا منصوب شد
انتصابی که موجی از شادی را در دل کارگران زحمتکش چوکا بوجود آورد
برای اولین بار در تاریخ چوکا ، یک نیروی بومی بعنوان مدیر عامل منصوب شد ، کاظمی به خوبی نسبت به کارخانه شناخت کامل دارد ، و با توجه به ارتباط و تعامل خوبی که با نماینده مردم تالش بزرگ دکتر حسن محمد یاری و مسئولین استانی و ملی دارد ، چوکا را به روزهای آرمانی اش نزدیک خواهد کرد
کارخانه چوکا در سالهای اخیر به حال خود رها شده بود ، که در دو سال اخیر شاهد رشد نسبی خوبی در چوکا بودیم
قطعا به دلیل نبود چوب که غذای اصلی کارخانه چوکا است ، مشکلات زیادی را به خود دید
چوکا باید دستگاه های خود را بروز رسانی کند ، اما در یک دهه اخیر هیچ توجهی به امر نشد ، به یاد دارید که روزانه کارگران در مقابل در ورودی چوکا تجمع می کردند و حدود ۸ ماه هم حقوق دریافت نکرده بودند
اما با روی کار آمدن حسن محمدیاری نماینده پرتلاش و دلسوز تالشی ها با رایزنی هایش چراغ سبز شستا و تامین اجتماعی روشن کردند ، در آن مقطع باقر کاظمی بعنوان معاونت کارخانه چوکا منصوب شد
روزانه جلسات متعددی در سطح استان ، ملی در مورد کارخانه چوکا برگزار میشد
نتیجه این جلسات ،پیگیری ها شد ، بیشترین تولید چوکا در چندین سال اخیر که باورش برای خیلی ها سحت بود در این بین نباید زحمات ایرج زمانی فرد را هم نادیده بگیریم که زحمات زیادی را کشیدند .
با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت انقلابی ، مدیران شستا تصمیم بر تغییر و تحولات در کارخانه را گرفتند ، و بدین ترتیب باقر کاظمی بعنوان مدیر عامل کارخانه چوکا منصوب شد
قطعا حضور نیروهای بومی توانمند بر سر کار و گرفتن پست های مدیریتی در منطقه به واسطه شناخت کامل ، دلسوز بودن ارزشمند است و با سابقه مدیریتی که باقر کاطمی داشت چه در شهرداری و معاونت اداری و هییت مدیره کارخانه چوکا با امادگی و شناخت کامل برسر کار امد .
حال فصل تازه ای در کارخانه چوکا با روی کار آمدن باقر کاظمی آغاز شده است
حمایت همه جانبه نیروی های انقلابی ، متخصص و بومی از این انتصاب که ، باید زودتر رقم می خورد هم در نوع خود جالب بود
سوالی که همواره در ذهن مردم و رسانه ها بود ، چرا نباید مدیریت کارخانه چوکا ، شفارود و… در دستان فرزندان تالشی نباشد
با احترام به مدیران اسبق غیر بومی ، حضور نیروی بومی به علت های ذکر شده در بالا نوید بخش روزهای خوب چوکا می باشد
کارخانه چوکا که سالها دچار روز مرگی شده بود ، به همت نماینده تالش حسن محمد یاری ، و روی کار آمدن باقر کاظمی مدیرعامل بومی امیدواریم روزهای درخشان چوکا را به دست فرزندان تالش در آینده نزدیک ببینیم .