• امروز : دوشنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۱
  • برابر با : Monday - 20 March - 2023

سرخط خبرها:

آیین اختتامیه جشنواره فرهنگی ” نماز ، قرآن و مهدویت ” برگزار و از برگزیدگان تقدیر شد / گزارش تصویری افزایش چشمگیر سرقت سیم و تجهیزات برقی در شبکه های توزیع برق استان گیلان کسب مقام شایسته تقدیر توسط شرکت توزیع برق گیلان سرپرست مدیریت حراست دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شد آغاز فرآیند کاشت نهال و درختکاری در محوطه‌ های بهسازی شده لندفیل سراوان / برگزاری جلسه شورای اداری استان گیلان و اعضای شورای اسلامی ، سرپرست شهرداری و شهردار منتخب رشت اینجا خیابان ولی عصر (عج)؛ زندگی جاریست براندازی کنسل شد، بیایید با رقص هنجارهای اجتماعی را به چالش بکشیم! صدور گذرنامه در ۵ روز/ با گذرنامه کمتر از۶ ماه اعتبار می‌توان سفر کرد؟ تشریح فعالیتهای مدیریت درمان گیلان در نشست با رئیس و اعضای کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان آخرین وضعیت موزه روستایی گیلان در آستانه نوروز کاراته گیلان طلایی شد مدیرکل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی در بازدید از گیلان : بیمه شدگان و مسئولین گیلان خواستار افزایش مراکز درمانی در این استان هستند. دیدار مدیرکل درمان مستقیم سازمان از ساختمان مخروبه درمانگاه منجیل مدیر کل ورزش و جوانان گیلان:کمبودهای ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود">مدیر کل ورزش و جوانان گیلان:کمبودهای ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود چک لیست سفر؛ در هر سفر چه وسایلی را با خود ببریم؟ با سوغاتی استان‌های مختلف ایران زمین آشنا شوید">با سوغاتی استان‌های مختلف ایران زمین آشنا شوید شیرینی بلداجی ۵۶۲ پمپ آب خانگی قاچاق در رشت کشف شد مدیرکل راهداری و حمل و نقل گیلان خبر داد : ورود ۱۱۶ هزار خودرو به گیلان طی دو روز گذشته «سبزه» سین ناجور هفت‌سین است؟ شاهنامه کی تمام شد؟ آخرِ قصه «جیران» چه می شود؟ اعلام لیست تیم ملی توسط قلعه‌نویی؛ چند استقلالی و پرسپولیسی دعوت شدند؟">اعلام لیست تیم ملی توسط قلعه‌نویی؛ چند استقلالی و پرسپولیسی دعوت شدند؟ ۲۹ طرح گازرسانی در گیلان افتتاح شد از اختراع مهندسین شرکت گاز استان گیلان در رویداد مدیریت بحران «ایران قوی» رونمایی شد از فرزندان شهدا شاغل در شرکت گاز گیلان تجلیل شد مراسم اعیاد شعبانیه و روز جانباز در شرکت گاز گیلان برگزار شد مدیران شرکت گاز و تامین اجتماعی گیلان بر گسترش همکاری های فیمابین تاکید کردند مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران: افزایش گازبها بر اساس مُر قانون است/ تنها ۲٫۷ درصد مشترکین قبوض بالای گاز دریافت کرده‌اند علیرضا ثانی سرپرست اداره گاز شهرستان ماسال شد

1

۶ سؤال رایج درباره واکسن کرونا؛ از شیوه تولید تا زمان دریافت

  • کد خبر : 42996
  • 21 آذر 1399 - 21:54
۶ سؤال رایج درباره واکسن کرونا؛ از شیوه تولید تا زمان دریافت

در حالت عادی تولید یک واکسن ممکن است دهه‌ها به طول بیانجامد، اما شرکت‌های مدرنا و فایزر در طول ۱۰ ماه توانستند واکسن کووید-۱۹ را با اثرگذاری ۹۵ درصد تولید کنند. بیشتر واکسن‌های کووید-۱۹ ساخته‌شده به‌وسیله شرکت‌های مختلف، مرحله سوم آزمایش انسانی را پشت سر گذاشته‌اند و حتی برخی کشورها واکسیناسیون همگانی را آغاز کرده […]

در حالت عادی تولید یک واکسن ممکن است دهه‌ها به طول بیانجامد، اما شرکت‌های مدرنا و فایزر در طول ۱۰ ماه توانستند واکسن کووید-۱۹ را با اثرگذاری ۹۵ درصد تولید کنند. بیشتر واکسن‌های کووید-۱۹ ساخته‌شده به‌وسیله شرکت‌های مختلف، مرحله سوم آزمایش انسانی را پشت سر گذاشته‌اند و حتی برخی کشورها واکسیناسیون همگانی را آغاز کرده یا در حال شروع هستند.

وارنا  خبر  / با تولید واکسن کووید-۱۹ دولت‌ها دو چالش پیش رو دارند، اول اینکه افکار عمومی را درباره سودمندی و کارایی واکسن قانع کنند و دیگر اینکه واکسن را تولید کرده یا خریداری کنند. در این میان سؤالاتی به وجود آمده است که پاسخ به آن‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

۱- چه زمانی به واکسن دسترسی خواهیم داشت؟

احتمالاً در نیمه دوم آذرماه (دسامبر) برخی کشورها واکسیناسیون را شروع کنند. این واکسن‌های اولیه برای کادر درمان و افراد در معرض خطر خواهد بود. با این اوصاف تا بهار سال آینده واکسیناسیون گستردۀ مردم شروع نخواهد شد و برخی دیگر از کشورها احتمالاً تا نیمۀ سال آینده به واکسن دسترسی نخواهند داشت.

۲- چه کسی واکسن‌ها را تائید می‌کند؟

سازمان غذا و دارو ایالات‌متحده مسئول تأیید واکسن‌ها است. با توجه به اینکه بیشتر واکسن‌ها حداقل به شش آزمون پیگیری نیاز دارند و باید مراحل سه‌گانۀ آزمایش انسانی را بگذرانند، فرایند مجوزگیری برای واکسن فرایند دشواری است. شرکت‌ها باید دو ماه دریافت‌کنندگان واکسن‌های آزمایشی را تحت نظر داشته باشند تا اثرات جانبی یک واکسن را به‌خوبی موردبررسی قرار دهند. بعدازاین مراحل است که یک واکسن از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت می‌کند.

۳- شیوه تولید واکسن‌ها یکسان است؟

خیر، دو شیوۀ اصلی برای تولید واکسن کرونا پی گرفته‌شده است یکی استفاده از ترکیب ژنتیکی ویروس است که به روش RNA معروف است و دیگری استفاده از ویروس هم‌خانوادۀ ضعیف شده است. واکسن شرکت‌های فایزر و مدرنا از روش RNA برای اولین بار استفاده کرده‌اند. با روش ژنتیکی تولید واکسن پیشرفته‌تر و سریع‌تر خواهد بود. شرکت جانسون و جانسون از شیوۀ ویروس ضعیف شده هم‌خانوادۀ کرونا استفاده کرده است که مراحل آزمایش انسانی را نیز گذرانده است. این شیوه کلاسیک تولید واکسن است و شیوۀ ژنتیکی برای اولین بار است که مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

۴- آیا دریافت واکسن به این معنی است که دیگر مریض نمی‌شویم؟

پاسخ منفی است. دریافت واکسن باعث می‌شود که شما علائم بیماری را به شکل خفیفی تجربه کنید یا علائمی نشان ندهید. مطالعۀ واکسن‌های فایزر و مدرنا نشان می‌دهد که افراد دریافت‌کنندۀ واکسن نشانه‌های بیماری را بروز نمی‌دهند یا به‌صورت خفیف بروز می‌دهند اما معلوم نیست که آیا واکسن باعث جلوگیری از آلوده شدن ما به ویروس می‌شود یا خیر. به همین خاطر به نظر می‌رسد افراد حتی پس از دریافت واکسن همچنان ناقل باشند.

۵- چرا باید دو دوز واکسن دریافت کنیم؟

همۀ واکسن‌های تولیدشده به‌جز واکسن جانسون و جانسون باید در دو دوز استفاده شوند. با دریافت دوز اول بدن واکنش ایمنی اولیه را نشان می‌دهد وقتی دوز دوم را دریافت می‌کند این دفاع ایمنی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد  و تثبیت می‌کند. به همین خاطر باید دو دوز واکسن دریافت کنیم تا بدن پاسخی پایدار به ویروس بدهد.

۶- آیا بعد از دریافت واکسن بازهم باید ماسک بزنیم؟

بله باید ماسک بزنیم. همان‌طور که گفتیم واکسن باعث می‌شود شما مریض نشوید، اما جلوی آلوده شدن شما به ویروس را نمی‌گیرد. به همین خاطر حتی بعد از شروع واکسیناسیون باید ماسک زد و فاصله اجتماعی را رعایت کرد. چون ممکن است فرد دریافت‌کننده واکسن در برابر بیماری ایمن باشد اما همچنان ناقل باشد.

برگرفته از: Time

لینک کوتاه : http://varnakhabar.ir/?p=42996

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.