• امروز : دوشنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۱
  • برابر با : Monday - 20 March - 2023

سرخط خبرها:

آیین اختتامیه جشنواره فرهنگی ” نماز ، قرآن و مهدویت ” برگزار و از برگزیدگان تقدیر شد / گزارش تصویری افزایش چشمگیر سرقت سیم و تجهیزات برقی در شبکه های توزیع برق استان گیلان کسب مقام شایسته تقدیر توسط شرکت توزیع برق گیلان سرپرست مدیریت حراست دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شد آغاز فرآیند کاشت نهال و درختکاری در محوطه‌ های بهسازی شده لندفیل سراوان / برگزاری جلسه شورای اداری استان گیلان و اعضای شورای اسلامی ، سرپرست شهرداری و شهردار منتخب رشت اینجا خیابان ولی عصر (عج)؛ زندگی جاریست براندازی کنسل شد، بیایید با رقص هنجارهای اجتماعی را به چالش بکشیم! صدور گذرنامه در ۵ روز/ با گذرنامه کمتر از۶ ماه اعتبار می‌توان سفر کرد؟ تشریح فعالیتهای مدیریت درمان گیلان در نشست با رئیس و اعضای کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان آخرین وضعیت موزه روستایی گیلان در آستانه نوروز کاراته گیلان طلایی شد مدیرکل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی در بازدید از گیلان : بیمه شدگان و مسئولین گیلان خواستار افزایش مراکز درمانی در این استان هستند. دیدار مدیرکل درمان مستقیم سازمان از ساختمان مخروبه درمانگاه منجیل مدیر کل ورزش و جوانان گیلان:کمبودهای ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود">مدیر کل ورزش و جوانان گیلان:کمبودهای ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود چک لیست سفر؛ در هر سفر چه وسایلی را با خود ببریم؟ با سوغاتی استان‌های مختلف ایران زمین آشنا شوید">با سوغاتی استان‌های مختلف ایران زمین آشنا شوید شیرینی بلداجی ۵۶۲ پمپ آب خانگی قاچاق در رشت کشف شد مدیرکل راهداری و حمل و نقل گیلان خبر داد : ورود ۱۱۶ هزار خودرو به گیلان طی دو روز گذشته «سبزه» سین ناجور هفت‌سین است؟ شاهنامه کی تمام شد؟ آخرِ قصه «جیران» چه می شود؟ اعلام لیست تیم ملی توسط قلعه‌نویی؛ چند استقلالی و پرسپولیسی دعوت شدند؟">اعلام لیست تیم ملی توسط قلعه‌نویی؛ چند استقلالی و پرسپولیسی دعوت شدند؟ ۲۹ طرح گازرسانی در گیلان افتتاح شد از اختراع مهندسین شرکت گاز استان گیلان در رویداد مدیریت بحران «ایران قوی» رونمایی شد از فرزندان شهدا شاغل در شرکت گاز گیلان تجلیل شد مراسم اعیاد شعبانیه و روز جانباز در شرکت گاز گیلان برگزار شد مدیران شرکت گاز و تامین اجتماعی گیلان بر گسترش همکاری های فیمابین تاکید کردند مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران: افزایش گازبها بر اساس مُر قانون است/ تنها ۲٫۷ درصد مشترکین قبوض بالای گاز دریافت کرده‌اند علیرضا ثانی سرپرست اداره گاز شهرستان ماسال شد

0

زندگی نامه جبار باغچه بان بنیان گزار مدرسه ناشنوایان ایران

  • کد خبر : 4569
  • 05 آذر 1397 - 23:26
زندگی نامه جبار باغچه بان بنیان گزار مدرسه ناشنوایان ایران

اختصاصی به مناسبت گرامیداشت معلم دنیای سکوت جبار باغچه معاون تئوانبخشی بهزیستی گیلان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وارنا اظهار کرد : به گزارش پایگاه خبری وارنا : جبار عسگرزاده، معروف به جبار باغچه بان، در سال ۱۲۶۴ شمسی در ایروان، از ایالات قفقاز، به دنیا آمد.علت شهرت او به باغچه بان نیز این […]

اختصاصی

به مناسبت گرامیداشت معلم دنیای سکوت جبار باغچه معاون تئوانبخشی بهزیستی گیلان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وارنا اظهار کرد :

به گزارش پایگاه خبری وارنا : جبار عسگرزاده، معروف به جبار باغچه بان، در سال ۱۲۶۴ شمسی در ایروان، از ایالات قفقاز، به دنیا آمد.علت شهرت او به باغچه بان نیز این بود که او کودکستانی را در تبریز به نام “باغچه اطفال” دایر نمود. پدر و جد وی از اهالی تبریز بودند. پدرش قناد، معمار و مجسمه ‌ساز بود و در نقل داستانهای کهن و اشعار شاهنامه تبحر داشت.

مادربزرگش، “بنفشه”، زنی باکفایت، طبیب محل و شاعره بود.

این دو نقش مهمی در پرورش استعدادهای هنری و خلاقیت جبار داشتند. تحصیلات وی به شیوه سنتی و مکتبخانه‌ای بود. او در پانزده سالگی مجبور به ترک تحصیل شد و به حرفه ‌های پدرش روی آورد و در سال ۱۲۸۴ شمسی، به دلیل درگیریهای مذهبی، به زندان افتاد. زندان در افکار و معتقدات او تغییرات بنیادی پدید آورد و از آن پس، با عشق به آرمان صلح و انساندوستی، فعالانه وارد زندگی فرهنگی و اجتماعی شد. باغچه ‌بان در اواخر عمر، “جمعیت سلام” یا “گرامیداشت” را با نیت تشویق مردم به تجلیل از نیکوکاران در زمان حیاتشان، تأسیس کرد و جزوه آدمی اصیل” را در این باره منتشر ساخت .او سرانجام در روز ۴آذر۱۳۴۵ درگذشت.

در سال ۱۳۰۳مبادرت به تاسیس مدرسه ناشنوایان در جنب باعچه اطفال در کوچه انجمن و در محوطه عمارت انجمن نمود.از سال ۱۳۰۷با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتابهای مصوری رابا نام “بابا برفی “منتشر نمود که نقاشیهایش را نیز خودش کشیده بود و در همان زمان از سوی شورای جهانی کتاب به عنوان بهترین کتاب کودک انتخاب گردید.

آغاز فعالیتهای ادبی

باغچه ‌بان به تعلیم و تربیت کودکان خیلی اهمیت می داد و در همین راستا از اولین آثار او برای کودکان داستانهای منظوم “قیزیللی یاپراق”(برگ زراندود) و بایرامچیلیق”(مژده ‌رسانی عید) بوده است. این آثار، با نام جبار عسکرزاده، متخلص به عاجز، درسال ۱۲۹۰ شمسی در ایروان چاپ شد. وی، در همین اوان، با نوشتن مقالات و سرودن اشعار، همکاری خود را با روزنامه آغار کرد و در سال ۱۲۹۱ شمسی به نشر هفته ‌نامه فکاهی “لک‌ لک” در ایروان پرداخت.

باغچه بان در ایران

میرزا جبار با آغاز جنگ بین ‌الملل اول و کشمکشهای خونین میان مسلمانان و ارامنه، ناگزیر به ترکیه مهاجرت کرد. در آنجا، ابتدا تحویلدار و سپس فرماندار شهر ایگدیر شد؛ ولی چندی بعد ناگزیر به قفقاز بازگشت. وی در سال ۱۲۹۷ شمسی، در شهر نوراشین، از توابع ایالت ایروان، مدرسه‌ای تأسیس کرد که به علت آشفتگی اوضاع دیر نپایید. در سال ۱۲۹۸ شمسی، بر اثر شدت گرفتن خونریزیها در قفقاز، با خانواده خود به ایران آمد.
باغچه ‌بان خدمات فرهنگی خود را، به عنوان معلم کلاس اول، در مدرسه “احمدیه” مرند آغاز کرد و دیری نگذشت که نحوه کار وی و پیشرفت شاگردانش جلب توجه نمود. اولین اثر او در ایران نمایشنامه “خرخر” بود که برای شاگردانش نوشت و در مدرسه اجرا کرد. در ایران زمان، امتیاز تأسیس یک دبستان دخترانه را گرفت؛ ولی، به سبب مخالفتهای متعصبان، موفق به افتتاح آن نشد.

اقدامات نوین آموزشی

میرزا جبار در سال ۱۲۹۹ شمسی، به جهت حسن شهرتش، بنا به دعوت رئیس فرهنگ آذربایجان، به تبریز رفت و در آنجا به کار خود ادامه داد. در این زمان، با روش تازه خویش نوشتن کتاب اول را برای کودکان آغاز نهاد. وی برای تدریس مواد گوناگون درسی، وسایل سمعی و بصری ساخت و کتاب الفبای آسان را برای تدریس فارسی به ترک‌ زبانان بزرگسال نوشت. او، با همکاری همسر و همکارش، “صفیه میربابایی”، به تدریس دختران در کلاسهای مخصوص نیز موفق شد. وی، در این زمان، “جمعیت حمایت معلمین” و “جمعیت تئاتر” را تأسیس کرد و نمایشنامه‌های انتقادی، از جمله “حیات معلمین” و “اِرکک خالاقیزی”(خاله ‌قزی‌ نَر)، را نوشت.

تأسیس باغچه اطفال و آموزش به ناشنوایان

باغچه ‌بان در سال ۱۳۰۳ شمسی، بنا به پیشنهاد رئیس فرهنگ آذربایجان، کودکستانی به نام “باغچه اطفال” در تبریز تأسیس کرد و نام خانوادگی خود را از عسگرزاده به باغچه‌ بان تغییر داد. وی، برای کودکان، بازیها و کاردستیهای جدید و تزئینات و صورتکهای گوناگون ساخت و شعر، سرود و نمایشنامه نوشت، و به یاری همسرش، که با موسیقی آشنا بود، در کودکستان نمایشهای آهنگین اجرا کرد.

باغچه ‌بان درسال ۱۳۰۵، با توجه به حالات یک کودک ناشنوا در “باغچه اطفال” به فکر تدریس به ناشنوایان افتاد و کار تدریس به کر و لالها را با سه پسر ناشنوا آغاز کرد. وی در آموزش ناشنوایان هیچگونه تجربه قبلی یا دسترسی به کتاب و مقالاتی در این باره نداشت.

او، در پرتو تجربه شخصی، به نقش مهم حس‌ باصره و لامسه در آموزش زبان به ناشنوایان پی برد. صداهای زبان فارسی را به دو دسته حنجره‌ای(آوایی) و تنفسی(بی‌آوا) و هر یک از این دو گروه را به ممتد و غیر ممتد تقسیم کرد.

وی “الفبای دستی گویا” را، که در نوع خود در جهان بی ‌نظیر بوده است، بر پایه ویژگی صداها و شکل حرفها ابداع کرد. در این الفبا، بر خلاف بعضی الفباهای دستی دیگر، از یک دست استفاده می ‌شد. این نشانهای دستی، ضمن اینکه کمک به لبخوانی بوده، وسیله‌ای برای تعلیم و اصلاح تلفظ نیز می باشد.

لینک کوتاه : http://varnakhabar.ir/?p=4569

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.