• امروز : یکشنبه - ۱۸ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 8 September - 2024
0

گزارشی از حواشی کاندیداتوری فاطمه مقیمی / از پروژه تخریب و شایعه انصراف تا حمایت جامعه مدنی

  • کد خبر : 1932
  • 20 مهر 1397 - 0:40
گزارشی از حواشی کاندیداتوری فاطمه مقیمی / از پروژه تخریب و شایعه انصراف تا حمایت جامعه مدنی

گزارشی از حواشی کاندیداتوری فاطمه مقیمی / از پروژه تخریب و شایعه انصراف تا حمایت جامعه مدنی به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی وارنا : اوایل مرداد ماه بود که بهراد ذاکری عضو شورای شهر رشت، برای اولین بار از فاطمه مقیمی به عنوان کاندیدای شهرداری رشت پرده برداشت. آن روزها کسی ، کلمه ای […]

گزارشی از حواشی کاندیداتوری فاطمه مقیمی / از پروژه تخریب و شایعه انصراف تا حمایت جامعه مدنی

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی وارنا : اوایل مرداد ماه بود که بهراد ذاکری عضو شورای شهر رشت، برای اولین بار از فاطمه مقیمی به عنوان کاندیدای شهرداری رشت پرده برداشت. آن روزها کسی ، کلمه ای هم درباره کارآفرین نمونه زن ایران نگفت و همه اعضای شورا بی تفاوت از کنارش گذشتند تا بالقوه ترین رقیب کاندیداهای خودشان در سکوت خودخواسته اعضا از گردونه حذف شود و جا برای دیگران باز شود. اما وقتی موعد مقرر رسید و اعضای شورا باید کاندیداهایشان را معرفی می کردند آنقدر سطح کاندیداهای متعدد به لحاظ تجربه اجرایی پایین بود که اعتراض های زیادی را در جامعه و رسانه های مستقل برانگیخت. کار به جایی رسید که چند روز مانده به انتخاب شهردار ، شخصیت های شناخته شده سیاسی استان از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب و مستقل طی مصاحبه های جداگانه ای خواستار تجدیدنظر در لیست کاندیداهای شهرداری شدند. اعتراض ابعاد تازه تر و بزرگ تری گرفت و به جدال های درون گروهی رسید. احزاب اصلاح طلب در بیانیه های جداگانه و چهره های سرشناس و قدیمی سیاسی این جریان در مصاحبه های مختلف از ۴ عضو اصلاح طلب شورا خواستند که به کاندیداهای موجود که بالغ بر ۱۵ نفر می شدند رای ندهند و شان رشت را پایین نیاورند. اینگونه شد که سه روز مانده به انتخاب شهردار نام فاطمه مقیمی ، کارآفرین نمونه ایران مطرح شد. مقیمی اهل رشت که دکترای مدیریت با گرایش بازاریابی دارد و مدیرعامل و موسس چند شرکت بین المللی حمل و نقل است و تجربه تجارت در بازارهای جهانی را در رزومه خودش دارد یک سر و گردن از رقبایش برای تصدی پست شهرداری رشت بالاتر است. از این رو بود که با آمدن فاطمه مقیمی موجی از حمایت ها به وجود آمد.

مقیمی و موج حمایت توسط جامعه مدنی

اولین حمایت توسط اصلاح طلبان صورت گرفت. شورای هماهنگی اصلاح طلبان علی رغم تمایل سه عضو از چهار عضوش برای حمایت از حامد عبداللهی در مصوبه ای به صورت رسمی از کاندیداتوری فاطمه مقیمی حمایت کرد.اما حمایت ها فقط به اصلاح طلبان محدود نشد و بسیاری از فعالان اجتماعی و مدنی هم به موج حمایتی پیوستند. از فعالان سرشناس زیست محیطی تا فعالان ستاد «رشت برای رشتی ها» و هنرمندان اهل گیلان. چند روزنامه نگار مستقل و باسابقه گیلانی هم در بیانیه ای از اعضای شورای شهر خواستند که به کاندیدایی ملی و با تجربه و علم گرا رای دهند. موج حمایتی ابعاد گسترده تری گرفت و ۵۰ فعال مدنی اهل رشت بیانیه ای امضا کردند که خواستار رای به فاطمه مقیمی به عنوان شهردار رشت بود. بیانیه ای که بعد از انتشار با استقبال عموم مواجه شد و تعداد امضاهایش هر ساعت بیشتر می شد. در نهایت فشارهای اجتماعی و سیاسی باعث شد شورایی که در رای گیری اولیه فاطمه مقیمی را از دور رقابت خارج کرده بود با نامه ای که به امضای ۴ عضو اصلاح طلب و سه عضو اصولگرا و مستقل رسیده بود فاطمه مقیمی را وارد لیست ۷ نفره و نهایی کاندیداهای شهرداری کند و مقیمی ، تبدیل به تنها بانوی کاندیدای شهرداری رشت شود. کاندیدایی که بدون هیچ اظهار نظر و ارایه برنامه ای و تنها به خاطر رزومه کاری و علمی اش ، نماد مطالبات جامعه مدنی شد. اتفاقی که برای هیچ یک از کاندیداهای دیگر نیافتاد.

پروژه تخریب

با افزایش حمایت ها از فاطمه مقیمی رسانه های وابسته به کاندیدایی که ۶ رای اعضای شورا را در سبد خود می دید فعال شدند و شروع به تخریب او کردند که هنوز هم با شدت بسیار ادامه دارد. ابتدا از تابعیت کانادایی او نوشتند. خبری که صحت نداشت. مقیمی در انتخابات مجلس به خاطر تابعیت دوگانه اش ردصلاحیت شد از این رو برای شرکت در انتخابات شوراها تابعیت کانادایی اش را لغو کرد تا صلاحیتش را بگیرد که موفق شد اما به نفع لیست امید مورد حمایت رییس جمهور اصلاحات کناره گیری کرد. سپس رسانه های رقیب خبری منتشر کردند که نوشته شده بود مقیمی به سوالات آن ها پاسخ نمی دهد. این رسانه ها به این تخریب ها اکتفا نکردند و در روز ارایه برنامه کاندیداها در شورای شهر خبری مخابره کردند مبنی بر انصراف فاطمه مقیمی از تصدی شهرداری رشت. خبری که با واکنش یکی از اعضای شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب مواجه و تکذیب شد. اما مقیمی در فرصت کم به جلسه ارایه برنامه نرسید تا حامیانش در شورا طی یک آبستراکسیون جلسه بعدی را به روز دوشنبه موکول کنند و همه منتظر آمدن فاطمه مقیمی و ارایه برنامه هایش شوند.

مخالفت بعضی از اصلاح طلبان با بهراد ذاکری و سعی در انصراف مقیمی

اما به جز خط تخریب رسانه های وابسته به کاندیدای رقیب ، جریانی از دل اصلاح طلبان هم موافق حضور فاطمه مقیمی نبود. تا انجا که یکی از دبیران احزاب مهم اصلاح طلب طی تماسی با فاطمه مقیمی او را از ادامه راه برحذر داشت.رفتاری که اختلافات در اردوگاه اصلاح طلبان را به اوج رساند. عبدالرضا ابراهیمی ، دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان و حزب اتحاد ملت درخصوص دلیل تماسش با فاطمه مقیمی به خبرنگار گیلان تیتر می گوید: «آقای ذاکری که حامی اصلی خانم مقیمی هستند به نظرم چندان صادق نیستند. ایشان می توانستند در روز رای گیری که مشخص کننده تعداد کاندیداهای نهایی بود تنها به خانم مقیمی رای دهند و به کاندیدای دیگری که ازش حمایت می کرد یعنی آقای نیک فهم رای ندهند. اگر این کار را می کردند تعداد آرای خانم مقیمی و آقای نیک فهم برابر می شد و اعضا باید بین این دو رای گیری می کردند که طبیعتا خانم مقیمی رای می آورد و دیگر نیازی به نامه بعدی و گنجاندن نام مقیمی در بین کاندیداها نبود. به نظر بنده آقای ذاکری همراه با یک عضو دیگر شورا خانم مقیمی را تنها به این دلیل وارد عرصه کردند که جلوی انتخاب حامد عبداللهی را بگیرند و با ریزش آرا، کاندیدای مورد حمایت خودشان و شاید یک نهاد خاص را شهردار کنند. من همه این شهبات را به خانم مقیمی توضیح دادم و پرسیدم اگر شما می خواهید با این شرایط ادامه دهید بفرمایید که ما به سه عضو دیگر اصلاح طلب هم بگوییم. اگر نه هم بفرمایید. ایشان به من گفت قویا از طرف من بگویید که تمایلی به ادامه راه ندارم.ولی چون مکتوب نبود از یک نفر دیگر از دوستان خواهش کردم که با ایشان صحبت کنند و خواسته شان را تایید نمایند تا من هم به دوستان اصلاح طلب اطلاع دهم.»

از نظر عبدالرضا ابراهیمی و موافقینش، بهراد ذاکری صداقت لازم در معرفی فاطمه مقیمی را ندارد. ماجرا از این قرار است که چند پروژه برای انتخاب شهردار توسط شورایی ها حدس زده می شود. حامد عبداللهی همراه با رای خودش ، رای سه عضو اصلاح طلب (احمد رمضانپور، اسماعیل حاجی پور و فرهام زاهد) و آرای حجت جذب و علیپور را دارد. طرف مقابل که امیرحسین علوی ، بهراد ذاکری، فاطمه شیرزاد ، رضا رسولی و عاقل منش باشند نیز هرکدام کاندیدای خودشان را دارند که به نظر می رسید «نیک فهم» شانس بیشتری نسبت به دیگران برای جذب آرای هر ۵ نفرشان را داشته باشد. اما نیک فهم یک رای نسبت به حامد عبداللهی کمتر دارد و به نظر نمی رسد که حامیان عبداللهی به او رای دهند. پس طبق نظریه منتقدین بهراد ذاکری ، او به همراه یک عضو دیگر شورا ، فاطمه مقیمی را به عنوان کاندیدا معرفی کردند تا با استفاده از فشارهای سیاسی اصلاح طلبان ، سه عضو لیست امید شورا را وادار به رای به مقیمی کنند. در این صورت حامد عبداللهی با سه رای از دور رقابت خارج می شود و نیک فهم و مقیمی هرکدام با ۴ رای به دور بعد می روند و سه رای حامیان عبداللهی هم در انتخاب نهایی به احتمال قوی به حساب نیک فهم واریز می شود. یا در پروژه ای دیگر با دوگانه سازی کاندیدای اصلاح طلب – کاندیدای مستقل، اعضای مستقل و اصولگرای شورا مجاب به رای به کاندیدای در سایه می شوند. کاندیدایی که مورد حمایت محفل های خاصی است که تاکنون چندین جلسه با ۸ عضو شورای شهر داشته است.موسوی و ساغری را به عنوان کاندیداهای درسایه و مورد نظر می شناسند. موافقان این نظریه نامه درخواست اضافه شدن نام مقیمی به لیست کاندیداها و آبستراکسیون را در راستای همین پروژه عنوان می کنند تا منجر به شکست اصلاح طلبان در انتخاب شورا بعد از شکستشان در انتخاب هیات رییسه شود. چون از نظر آنان فاطمه مقیمی به هیچ عنوان شهردار نخواهد شد و حامیانش فریب بازی از پیش تعیین شده را خورده اند.

دفاع ذاکری از خود

اما بهراد ذاکری نظر دیگری دارد. او در پاسخ به سوالات خبرنگار گیلان تیتر می گوید:من یک رای دارم که از همان اول گفتم مال خانم مقیمی است. اینکه دوستان می فرمایند چرا همزمان به مقیمی و نیک فهم رای داده ام به دو دلیل بود. اول اینکه وقتی از حمایت دوستان از مقیمی ناامید شده بودم و کاندیدایی نداشتم از نیک فهم دعوت کردم که کاندیدا شود پس اخلاقی نبود وقتی که خانم مقیمی به خاطر استقبال جامعه حاضر به حضور شده بود، به نیک فهم رای ندهم. دلیل دوم هم این بود که به نیک فهم رای دادم تا حامیان او در شورا هم به مقیمی رای دهند که دیدیم مثمرالثمر هم شد. خانم مقیمی در رای گیری به جز رای ما چهار اصلاح طلب یک رای دیگر هم کسب کرد و سپس در نوشتن نامه گنجاندن نامش به عنوان کاندیدای نهایی سه عضو دیگر شورا هم امضایش کردند. اما اینکه دوستان از احتمال پروژه های دیگری صحبت می کنند نمی دانم واقعا چه بگویم. من یک عضو شورا با یک رای هستم. دیگر نمی دانم چه کار باید بکنم. از کاندیدای مورد حمایت اصلاح طبان حمایت کرده ام و تا آخر هم پایش می ایستم و تمام سعی ام را می کنم که از اعضای غیراصلاح طلب هم برایش رای بگیرم. به خدا راه دیگری به ذهنم نمی رسد که صداقتم را ثابت کنم. اگر دوستان راهی به نظرشان می رسد که صداقتم را تضمین کنم همان کار را می کنم. فقط همه بدانند که بهراد ذاکری آنقدر بی عقل و طماع نیست که به خاطر منافع فردی یا دستوری بخواهد آبرو و اعتبار سیاسی خودش را اینگونه به حراج بگذارد. چون اگر دوستان پروژه را به درستی پیش بینی کرده باشند ماه هیچ گاه پشت ابر نمی ماند و بی آبرویی اش برای من می ماند. من هم یک عضو مستقل نیستم. فردی هستم با سابقه طولانی اصلاح طلبی و واقعا نمی خواهم این سابقه را اینگونه که دوستان می فرمایند نابود کنم. واقعا دیگر نمی دانم چه کار کنم تا دوستان همراهم شوند و خانم مقیمی را با آن همه سابقه درخشان شهردار رشت کنند.

ترکش آخر ؛ ورود رسایی

اما ظاهرا اختلاف آنقدر شدید هست که اواخر دیشب(چهارشنبه) خبری دهان به دهان نقل شد مبنی بر اعلام کاندیداتوری جمشید رسایی، دبیر انجمن مهندسان گیلان و از فعالان شناخته شده اصلاح طلب که زمانی رییس جهاد دانشگاهی بود و حواشی زیادی با اصولگرایان برایش به وجود آمد و به شدت مورد انتقاد آن ها واقع شد. ظاهرا جریان منتقد بهراد ذاکری برای برهم زدن پروژه ای که فکر می کردند ذاکری همراه با علوی برای انتخاب کاندیدای در سایه در سر دارند ، جمشید رسایی را وارد بازی کردند تا کاندیدای اصلاح طلبان شود. با این ترفند هم کاندیدای حزبی خود را معرفی می کردند و هم صداقت بهراد ذاکری را می سنجیدند اما نقشه شان در همان ساعات اولیه با مشکل مواجه شد. مشکل در عدم رضایت دو عضو اصلاح طلب حامی عبداللهی بود. در هرصورت مقرر شده که شورای هماهنگی اصلاح طلبان در جلسه روز شنبه نسبت به انتخاب بین مقیمی و رسایی یکی را برگزینند که بعید به نظر می رسد نظر شورای هماهنگی عوض شود. پویا قلیپور ، عضو شورای هماهنگی در این باره می گوید: قطعا شورای هماهنگی نباید زیر بار چنین موضوعی برود. به دو دلیل. اول اینکه اصلا اخلاقی نیست بیایم یک نفر با آن سابقه درخشان ملی و پرستیژ و شخصیت را راضی به کاندیداتوری بکنیم و او را کاندیدای اصلی خودمان بدانیم و جامعه مشتاقانه پذیرایش شوند و بعد بیاییم بگوییم قرار است از کس دیگری حمایت کنیم. اینطوری هم موجب ناراحتی یک شخصیت بزرگوار را فراهم می کنیم هم اعتبار شورای هماهنگی اصلاح طلبان گیلان را در کل کشور از بین می بریم و هم باعث سرخوردگی و سلب اعتماد عمومی بیشتر نسبت به اصلاح طلبان در جامعه می شویم. هرطوری که نگاه کنید این بازی عاقلانه نیست. از طرفی آقای رسایی ظاهرا به عنوان معاون استاندار سمنان برگزیده خواهند شد و بعید است شهرداری رشت را قبول کنند و آنطور هم که شنیدم خودشان هم معترف هستند که برای شهرداری نیامده اند برای طرح مطالبات اصلاح طلبان ورود کرده اند.

علاوه بر این موارد، به نظر می رسد جذب رای برای جمشید رسایی کار سختی باشد. حتی اگر چهار عضو اصلاح طلب هم راضی به رای به رسایی شوند که البته احتمالش خیلی بعید است اعضای دیگر شورا به او رای نخواهند داد و تقابل سال گذشته کاندیدای اصلاح طلب – غیراصلاح طلب تکرار خواهد شد و ۷ عضو دیگر شورا به هر کاندیدایی که مقابل رسایی باشد رای خواهند داد.

اما اتفاقی که آب سردی می تواند باشد بر طرح کاندیداتوری جمشید رسایی ، احتمال اعلام حمایت فاطمه شیرزاد و رضا رسولی از فاطمه مقیمی است که البته هنوز رسما اعلام نشده است. این  دو با اعلام رسمی شان مبنی بر حمایت از مقیمی نشان خواهند داد که مقیمی نه تنها آرای اصلاح طلبان که آرای غیراصلاح طلبان را هم دارد.

بازی نهایی

در نبود احزاب و سیال بودن آرا، هیج معلوم نیست که تا آخرین لحظات چه کسی به چه کسی رای خواهد داد.این لابی ها و امتیازگیری هاست که رای نهایی را مشخص می کند. تا اینجای کار اما شواهد بر این قرار است:

حالت اول: ۶ رای (عبداللهی ، رمضانپور، زاهد، حاجی پور، جذب، علیپور) به حامد عبداللهی در مقابل ۵ رای (ذاکری، علوی، شیرزاد، عاقل منش، رسولی) به مقیمی یا نیک فهم یا ساغری یا موسوی

حالت دوم: ۳ رای به عبداللهی (عبداللهی، جذب، علیپور) ۴ رای به مقیمی (ذاکری، زاهد، رمضانپور، حاجی پور) ۴ رای به ساغری یا موسوی (عاقل منش، علوی، شیرزاد، رسولی)
دور دوم بین مقیمی و ساغری یا موسوی؛ ۴ رای به مقیمی و ۷ رای به ساغری یا موسوی

حالت سوم: ۶ یا ۷ رای به مقیمی (ذاکری، زاهد، رمضانپور، حاجی پور، شیرزاد، رسولی ، علوی) و مابقی به کاندیداهای دیگر

حالت چهارم: ۴ رای به عبداللهی (زاهد، رمضانپور، حاجی پور، عبداللهی) و مابقی به کاندیدایی که در مقابل او بیشترین رای را دارد. دلیل بروز این حالت، مخالفت بعضی از محافل با شهردار شدن عبداللهی به خاطر حواشی پیرامون اوست.

حالت پنجم: عدم رای اصلاح طلبان شورا به مقیمی و انتخاب عبداللهی به عنوان شهردار و عدم تایید او در وزارت کشور همانند مساله شفقی در کرج و اداره شهر بدون شهردار برای چند ماه دیگر…

منبع : گیلان  تیتر

 

لینک کوتاه : https://varnakhabar.ir/?p=1932

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.