“ریش سفیدی,کلید قفل شورا”
یادداشت : سروش علیزاده
رشت شاید خسته از اختلافات جدی اعضای شورای شهر رشت برای انتخاب شهردار باشد اما این مادر سبز هنوز ناامید از گشودن قفل اختلافات نیست.
با نگاهی به مصاحبه احمد رمضانپور نرگسی و بیانیه چهار عضو شورای شهر بارقه های امیدی به عبور سلامت از این بن بست دیده می شود.
مردم از ریش سفید های شورا انتظار دارند تا اعتدال را به پا دارند و آن چه به منفعت مردم رشت است را در انتخاب شهردار در نظر بگیرند.
اتفاقی که تا به امروز نیفتاده و نشست امروز صبح جمعه سه تن از اعضای شورای شهر که معتمد دو طرف جریان هستند می تواند راهگشا باشد و باید این سه نفر از نقش منفعل خارج شده و همدلی و اتفاق نظر جمعی را در انتخاب گزینه بومی , ملی و باتجربه و کاردانی را در شأن منصب شهرداری رشت است را جلب نمایند و بر تمام شایعاتی که در مورد انتخاب شهردار بر اساس منفعت فردی و جناحی گفته شده خط بطلان بکشند و به مردم نشان دهند که اعتلای نام رشت و آسایش مردم بزرگترین هدف کاری اعضای شورای شهر رشت است.
اگر رای به خود حامد عبدللهی را در پروسه انتخاب شهردار در نظر نگیریم باید گفت که شورا در وضعیت پنج در برابر پنج است و باید به اجماع و وفاق و همدلی برای انتخاب شهردار برسند.
اتفاقی که از ابتدای پروسه انتخاب شهردار باید اتفاق می افتاد و بزرگترین اشتباه در این مساله اجازه دخالت و حتی مشاوره دادن به جریان ها و گروه های سهم خواه خارج از اعضای شورا بود که نسبت به آن بار ها هشدار داده شده بود.
تقسیم اعضا به گروه های هشت به سه و شش به پنج و … آفتی بود که باید خیلی زود تر جلویش گرفته می شد تا به امروز به این مشکل قفل شدن پروسه انتخاب شهردار بر خورد نکنیم.
حامد عبدللهی باید موضع خود را مشخص نماید که آیا به فکر منفعت شهر رشت است و یا اینکه قصد دارد برای امیال و برنامه های آینده خود از شورا استعفا داده و شهردار شود؟ اگر فکر می کند که با حضور در منصب شهرداری می تواند موفق باشد آیا زمان آن نرسیده که به نفع انتخاب هایی از میان بزرگان بومی با پارامتر های ملی و باتجربه تر از خود کنار رفته و آرامش را به شهر رشت باز گرداند؟
حاجیپور عضوی از شورای شهر است که انتظار بسیار زیادی از او می رود. وی فردی است که در شورای چهارم نقش کلیدی داشته و بالانس کننده جریانات و طیف های شورای چهارم بوده است. او علاوه بر نزدیکی به طیف طرفدار انتخاب شهردار شدن عبدللهی با اعضای مخالف انتخاب حامد عبدللهی هم بسیار نزدیک است و چرایی انفعال او در شورای پنجم هرچه که هست باید پایان پذیرد و انتظار نقش کلیدی تری از او می رود و باید به وظیفه خود در قبال مردم عمل نماید.
عاقل منش چهره ای میانه رو و شناخته شده است که با تجربه ترین عضو شورای شهر محسوب می شود. نزدیکی او به طیف مخالف و هم چنین معتمد بودن او در جناح دیگر نیز می توان یکی از کلیدهای حل مشکل انتخاب شهردار باشد.
احمد رمضانپور سابقه نمایندگی مجلس و شهرداری و هم اکنون عضو شورای شهر را در کارنامه دارد و بیشترین آسیب ها را از این اختلاف می بیند. وی می تواند هشیار تر عمل نموده و مانع لجبازی های جوان تر های طیف خود شود و همچنین نشان دهد که دود هنوز از کنده بلند می شود.
حالا این سه عکس منتشر شده است و امید می رود به زودی عکس سه نفره تبدیل به عکس هایی با حضور سایر اعضای شورا شود و وفاق و همدلی در انتخاب چهره ای کاردان و ملی برای شهرداری شهر رشت آرامش به فضای شهر رشت برگردد. ضمن اینکه اختلاف عقاید و نظرات و روش ها امری طبیعی و لازم در پروسه دموکراسی است اما اتحاد و قدم برداشتن به نفع مردم اولی بر دامن زدن بر اختلافات است.
امید می رود با دوری از نشست های پنهان و اتاق های خارج از شورا ریش سفید های شورای شهر گام های مهمی در جهت انتخاب شهرداری بومی با پارامترهای ملی و فنی عالی بردارند و اجازه سو استفاده را به سهم خواهان خارج از شورا ندهند زیرا شورای شهر جای جناح بازی و سیاسی بازی و سهم خواهی نیست و خانه مردم است و اعضای شورای شهر نمایندگان مردم.
انتظار گشایش این قفل انتظار بیهوده ای نیست
لینک کوتاه : https://varnakhabar.ir/?p=2349