مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان تشریح کرد:
دستاوردهای اخیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه نظام سلامت/ مناطق مجهز به شبکه ملی سلامت در گیلان به ۷۵ درصد رسید
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات نقاط مجهز به شبکه ملی سلامت در گیلان به مرز ۷۵ درصد رسید.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وارنا ؛ متین رمضانی صبح امروز در نشست خبری تشریح دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه آمار و برنامهریزی اظهار داشت: نقاط پوشش داده شده و مجهز به شبکه ملی سلامت در استان گیلان از ۱۶ درصد به مرز ۷۵ درصد ارتقاء پیدا کرد.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان پوششدهی تمامی مناطق استان توسط شبکه ملی سلامت را متذکر شد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با همکاری مشترک اداره کل ارتباطات و فناوری استان در یکسال گذشته موفق شد نقاط کور را از ۲۰۳ نقطه به ۹۳ نقطه کاهش دهد.
رمضانی پیشرو بودن در دانشگاههای نسل سوم را از اهداف دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد و گفت: دستیابی به این اولویت مهم بدون ارتقاء حوزه IT و آمار و اطلاعات میسر نمیشود بنابراین دانشگاه علوم پزشکی گیلان توسعه خدمات الکترونیک سلامت را در دستور کار خود قرار داد.
وی با بیان اینکه این دانشگاه در سه سال گذشته برنامههای خود را با محوریت ارتقاء IT و مدیریت فناوری آمار و اطلاعات آغاز کرد بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با استفاده از ظرفیتهای داخلی پیشرو بودن در حوزه دانشگاههای نسل سوم کشور را از اهداف اصلی خود قرار داد.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان مهمترین اقدامات لازم برای رسیدن به جایگاه برتر دانشگاههای نسل سوم پیشرو را برشمرد و افزود: ارتقاء و نگهداری از دادهها و شبکههای اطلاعاتی و ارتباطی و ترسیم نقشه استراتژیک مدیریت آمار و فناوری اطلاعات از جمله این اقدامات است.
رمضانی ارتقای امنیت دادهها و شبکه ارتباطی از طریق مدیریت متمرکز آنتیویروس را از اهداف دانشگاه دانست و ابراز داشت: ارتقای کیفیت دادههای ارسالی به سامانه پرونده الکترونیک سلامت(سپاس) و استقرار نظام ارجاع الکترونیک(پروژه مارلیک) از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی به فواید وجود اطلاعات دقیق و باکیفیت در حوزه فعالیتهای مرتبط با حوزه سلامت را برشمرد و تصریح کرد: در دسترس بودن چنین اطلاعات دقیقی در حقیقت ابزاری به دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای مدیریت بهتر سلامت در جامعه هدف و رسیدن به ارائه خدمات مطلوب و باکیفیتتر میبخشد.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان مهمترین اثرات مثبت در کیفیت دادهها و اطلاعات را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: ویژگیهای مهمی نظیر به هنگام بودن، رعایت اصل دقت، جامعیت لازم و قابلیت انعطافپذیری از شاخصهای مؤثر بر کیفیت دادههای آماری هستند.
رمضانی موضوع استقرار نظام ارجاع الکترونیک(پروژه مارلیک) را در استان گیلان متذکر شد با اشاره به مهمترین فواید آن بیان داشت: با استقرار نظام ارجاع الکترونیک، دسترسی عادلانه و کم هزینه به کلیه خدمات سلامت برای آحاد مردم در کلیه مناطق استان گیلان به خوبی میسر میشود.
وی در تشریح نظام ارجاع خدمات پزشکی و نحوه پوششدهی بیماران نیز خاطرنشان کرد: نظام ارجاع خدمات پزشکی نوعی شیوه ارائه خدمات درمانی و بهداشتی است که در آن بیماران طبق یک سلسله مراتبی به مراکز سهگانه ارائه خدمات ارجاع و سپس خدمات مورد نیاز به آنان ارائه میشود.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان سطوح سهگانه نظام ارجاع خدمات پزشکی را برشمرد و عنوان کرد: این سطوح شامل سطح یک برای ارائه خدمات سلامت، پیشگیری و درمانهای اولیه، سطح دوم برای خدمات درمان تخصصی و سطح سوم مربوط به خدمات فوق تخصصی است.
رمضانی توسعه خدمات الکترونیک سلامت را از اهداف استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی خواند و افزود: با این راهکار امکان تبادل اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت در بستری امن، ارتقای خطوط ارتباطی بین کلیه نقاط شناسایی شده دانشگاه علوم پزشکی گیلان فراهم میشود.
وی ضمن اشاره به اجرای طرح سیستم یکپارچه مدیریت انبار دارو و تجهیزات برخی از فواید آن را نیز برشمرد و گفت: افزایش رقابتپذیری در میان شرکتهای پخش دارو، کاهش هزینههای خرید اقلام، امکان نظارت بر تجویز و خریو داروهای گران قیمت و جلوگیری از خرید بیرویه از جمله این مزایا هستند.
مدیر آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان یکی از مهمترین موفقیتهای این دانشگاه را متذکر شد و ابراز داشت: اجرا و استقرار نظام جامع الکترونیک به عنوان یک نمونه برتر در سطح تمامی استانهای کشور بزرگترین دستاورد به دست آمده دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
رمضانی به شهرستانهایی که نظام ارجاع الکترونیک در آنها به صورت پایلوت به اجرا درآمد اشاره کرد و اظهار داشت: ماسال، صومعهسرا، لنگرود، انزلی و رضوانشهر پنج شهرستانی هستند که دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفق شد این طرح را با موفقیت کامل در آنها به مرحله اجرایی شدن برساند.
وی با بیان یکی دیگر از دستاوردهای اخیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه نظام سلامت خاطرنشان کرد: در نخستین همایش ملی آمار در نظام سلامت، واحد مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان حایز رتبه دوم در بخش غرفه آمار و سلامت شد.