به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وارنا / کاظم لطفی بعدازظهر شنبه در حاشیه بازدید از مراحل احداث سد لاستیکی خانههای آسیاب آستارا بر روی رودخانه ملاهادی و همچنین رودخانه مرزی آستارا چای در مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بحث لایروبی آببندانها، تعمیق، بازسازی و ساماندهی برخی از رودخانههای شهرستان آستارا تصمیمات خوبی گرفته شده است که از هفته جاری عملیاتی می شود.
لطفی با اشاره به احداث ۵ پروژه بسیار بزرگ در حوزه مدیریت منابع آبی شهرستان آستارا، افزود: در تلاش هستیم تا در عملیاتی ضربتی تعدادی از این پروژهها را تا پایان سال جاری اجرایی کنیم.
وی گفت: سد لاستیکی ملاهادی آستارا از طرحهای بزرگ آبی استان گیلان و از بزرگترین سدهای لاستیکی کوتاه در کشور است که در هفته دولت سال آینده به بهره برداری می رسید.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان با اشاره به اینکه شرایط کشور در حوزه آبی و تغییر اقلیم در سطح دنیا و کشور و به ویژه منطقه خاورمیانه، بیانکرد: مدیریت منابع آبی گیلان با توجه به استراتژیهای وزارت نیرو در این استان مسیر رو به رشدی را طی می کند و در حال حاضر در گیلان ۱۴ پروژه سدسازی در حال اجرا است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی کارگاههای سدسازی منطقه فعال بوده و گیلان مقام نخست در حوزه سدسازی در سطح کشور را در اختیار دارد، ادامه داد: امیدواریم با جذب منابع مالی قوی و از جمله فاینانس داخلی و خارجی و همچنین اعتبارات ویژه و اولویت دار از بودجه سنواتی دولت، این طرحهای سدسازی در گیلان را در سه سال آینده به بهره برداری برسانیم.
لطفی با بیان اینکه باید آبهای موجود را با برنامهریزی در سطح استان مدیریت کنیم، گفت: برای برنامه ششم توسعه در حدود ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب را در تمامی کاربریها از جمله کشاورزی، آب شرب و خدمات گردشگری در گیلان به خوبی مدیریت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار داشته و مدیریت میکنیم و تا پایان برنامه ششم توسعه، ۶۰۰ میلیون مترمکعب دیگر را با بهرهبرداری از ۱۴ سدلاستیکی در حال احداث به منابع آبی استان اضافه کرده و این تفکر توسعهای با برنامهریزی مدون مسئولان استان در حال عملیاتی شدن است.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان دیواره سازی رودخانه مرزی آستارا چای را مهم و ضروری دانست و گفت: مذاکرات برای ادامه دیواره سازی رودخانه مرزی آستارا چای برای جلوگیری از سیلاب با هماهنگی دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان ادامه دارد و به زودی شاهد ادامه دیواره سازی خواهیم بود.