اعتماد به جوانان موفقیت های چشمگیری را به دنبال دارد/ گماردن جوانان در پست های مدیریتی پشتوانه سازی است
متاسفانه بسیاری از سیاست مداران استان، در یک اقدام پوپولیستی از جوانان در سمت مشاور جوان استفاده کرده اند اما واقعیت این است که باید از جوانان در سمت های مدیریتی استفاده شود و مدیران کارکشته و با تجربه اگر قصد خدمت دارند، به عنوان مشاوران مدیران جوان منصوب شوند.
مدیران جوان دارای انگیزه و انرژی بسیار زیادی هستند و میتوان با بهره گیری از ظرفیت آنها برای حل مشکلات و معضلات جامعه گامهای بلندی را برداشت.
ذهنی خلاق و نو، انگیزه ای انکار نشدنی و انرژی فزاینده سه ویژگی شاخص یک مدیر موفق در تمام جهان محسوب می شود که در علم مدیریت تنها در یک مدیر جوان قابل مشاهده و بررسی هستند.
یادداشت / مهدی میزانی _ در حال حاضر، کشور و به تبع استان گیلان برای توسعه و پیشرفت، نیاز به تحول و تغییر دیدگاه در عرصه های مدیریتی دارد.
در حال حاضر عده کمی از مدیران تغییر و تحولاتی را در مجموعه مدیریتی خود ایجاد و با به کار گیری جوانان کارآمد، کوشا و با انگیزه در بخش های مختلف، سیستم اداری شان را متحول کرده و بعضاً نیز پا را فراتر گذاشته و جوانان را در پست های کلیدی گمارده اند ، لذا وقتی در این باره پای صحبت برخی از مدیران و … می نشینیم عده بسیاری از آنان با این طرح مخالفت کرده و پذیرای آن نمی باشند بدون این که فکر کنند، چگونه باید پشتوانه سازی کرد؟
بی شک، به کارگیری جوانان در عرصه های مدیریتی، نشاط اجتماعی، قدرت ریسک پذیری و انگیزه مضاعفی را برای جامعه به ارمغان می آورد و در حل بسیاری از مشکلات جامعه با استفاده از توان و انگیزه بالای نیروی جوانان موثر خواهد بود.
تاکی باید جوانان مستعد و کاردان در کنار مسوولان …حکم وردست را داشته باشند .
این دسته از مدیرانی که با این برنامه مخالفت می کنند براین باورند که اگر جوانی را در پست مهم بگمارند معضلاتی را در واحد مربوطه به وجود می آورد و سبب نارضایتی می شود، در صورتی که این گونه نیست.
وقتی من با این مدیر برنامه ریز در این باره صحبت کردم که عده بسیاری با این برنامه مخالفند و معتقدند در آینده نزدیک علاوه بر برطرف نشدن مشکلات، معضلات دیگری گریبانگیر واحدهای مربوطه می شود گفت :
باید به جوانان اعتماد کرد، البته جوانانی که توانا و دارای انگیزه مضاعف می باشند، جوانانی که تحصیلاتشان نیز مرتبط باشد
اگر به آنان بها بدهیم و در کنارشان باشیم، اگر تجربه خود را به آن ها منتقل کنیم، به طور حتم این جوانان مستعد در کوتاه ترین مدت می توانند بهروری بسیاری داشته باشند،
سال هاست که استان در بحث هایی مانند وضعیت اقتصادی، شهرک های صنعتی، بحران آب، محیط زیست، میراث فرهنگی و پسماند دچار چالش های فراوانی بوده اما تاکنون راهکاری اساسی برای حل مشکلات این حوزه ها ارائه نشده است.
وی اظهار داشت: با نگاهی گذارا به سابقه کاری این ادارات متوجه می شویم مدیران و معاونان این سازمان ها سالها بر کرسی مدیریت تکیه زده اند و اگر دچار تغییر شده اند، از مدیریت یک سازمان دیگر به سازمان فعلی خود انتقال یافته اند در حالی که هزاران هزار جوان متخصص در این امور بیکار نشسته اند.
میزانی نبود اعتماد به جوانان را از مهمترین دلیل این معضل دانست و افزود: استفاده از نیروی جوان در برخی از سازمان ها مشاهده می شود اما به ندرت می توان در پست های حساسی شاهد نشستن مدیری جوان بر کرسی مدیریت باشیم.
جوانان نه تنها سرمایه های اجتماعی یک جامعه هستند بلکه رمز موفقیت جامعه نیز محسوب می شوند و باید از ظرفیت آنها به نحوی بهتر بهره برداری کرد.
جوان نخبهای که تجربه مدیریتی ندارد، ضرر است
البته به عقیده برخی، ورود افراد نخبه اما بی تجربه نه تنها نفعی برای کشور ندارد بلکه ضرر هم دارد
جوان نخبهای که تجربه مدیریت در سطح کلان کشور را ندارد و در بدنه میانی دستگاههای اجرایی قرار نداشته، باعث میشود نتواند سکان اداره یک وزارتخانه را به درستی در دست بگیرد.
مسئولان ما باید راه را برای حضور جوانان در سطوح میانی بازکنند تا یک جوان نخبه پله پله و با کسب تجربه بتواند در سطوح عالی مدیریتی بدرخشد و باتجربه خود کارها را پیش ببرد و این انسداد متاسفانه زمان زیادی است که وجود دارد و حالا با این مشکل مواجه هستیم. ما میبینیم که مسئولینی داریم که در سطوح میانی رشد کرده و حالا توانستند در مدیریت کلان نیز خود را مطرح کنند. قرار دادن افرادی در سطح وزارتخانهها که صرفا در فضای مجازی کارشناس بودهاند و سابقه مدیریتی حتی در سطوح میانی را هم نداشتند خطایی مشخص است حتی به بهانه جوانگرایی!
جوانگرایی بحث گام دوم انقلاب است و باید محقق شود.
با وجود اینکه جوانگرایی در کشور امر بسیار خوبی است، اما متاسفانه کادر سازی مناسب در انتخاب مسئولان صورت نگرفته است؛ این امر را در وزارت کشور دیده شده است؛ بطور مثال در یکی از کشورهای همسایه ما نحوه انتخاب استاندارن و بخشداران این کشور به طوری است که افراد سلسله مراتبی سمت میگیرند؛ یعنی اگر کسی بخواهد استاندار شود باید ابتدا بخشدار شود، بعد در سمت فرماندار فعالیت کند و سپس استاندار شود؛ اما در کشور ما انتخاب مسئولان کادر سازی درستی ندارد و مسئولان فعلی باید سلسله مراتبی سمت میگرفتند.
انتصاب مدیران جوانان، مطالبه گری شود
رهبر معظم انقلاب و دلسوزان نظام بارها تاکید کرده اند که باید از ظرفیت، خلاقیت و انرژی جوانان در عرصه های مدیریتی استفاده شود.
به دلیل نبود اعتماد و باور قلبی مدیران استانی به توانایی جوانان، امروز شاهد خلاهای در این عرصه هستیم، تصریح کرد: باید تلاش شود تا نقش جوانان در اجتماع و مشارکت های مدیریتی پر رنگ تر باشد و این موضوع به عنوان یک مطالبه جوانان مورد پیگیری قرار گیرد.
جوانان، آماده دست و پنجه نرم کردن با مشکلات هستند
جوانان از مهمترین قشرهای هر جامعه هستند و به دلیل انرژی، خلاقیت، انگیزه، جسارت و روحیه مشورت گیری که دارند می توانند با بسیاری از چالش ها دست و پنجه نرم کنند
اکثر مدیران اجرایی استان را افرادی تشکیل می دهند که سال ها بر عرصه های مدیریتی تکیه زده اند.
سواد علمی جوانان از بسیاری از مدیران کارکشته بیشتر است و همین موضوع می تواند عامل مهمی در انتصاب جوانان به پست های مدیریتی باشد.
نیم نگاه :
ضرورت استفاده و بهره گیری از مدیریت کار کشته، کارآزموده و مجرب اجتناب ناپذیر به نظر می رسد، اما به رغم اهمیت بسیار بالا و غیرقابل انکار عنصر تجربه در عرصه مدیریت، به کارگیری مدیران جوان برای پیشرفت و توسعه استان بسیار ضروری است به عبارت دیگر با تکیه بر ظرفیت جوانان می توان خونی تازه به رگ های مدیریتی استان تزریق کرد.
امیدوارم مرحله شعار برای جوانگرایی را رد کرده و به مرحله عملگرایی در زمینه جوانسازی برسیم ….. باید دید چه پیش آید زین پس…