مراسم اختتامیه عکس پویش با استقبال علاقه مندان در عصر جمعه ۱۳۹۶٫۹٫۹ در گالری معراج اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آستارا برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وارنا : در ابتدا تشرینی ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آستارا ضمن عرض خیر مقدم به حضار از برگزار کنندگان این جشنواره تشکر کرد.
سپس معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار آستارا شامگاه جمعه در اختتامیه جشنواره عکس در سالن معراج اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا گفت: در سال های گذشته این شهرستان در رشته هایی نظیر نمایش، موسیقی و عکاسی کارنامه درخشانی داشت و هنرمندان امروز راه گذشتگان را به نیکی ادامه می دهند.
سامان ساسانیان افزود: برنامه ها و طرح های هنری در آستارا باعث تقویت ابعاد مختلف فرهنگی می شود و باید دستگاه های متولی اجرای چنین برنامه هایی را در دستور کار قرار دهند.
داریوش ملک زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا نیز گفت: در حال حاضر ۱۰ سمن در این شهرستان فعالیت می کنند. در فضای مجازی هم کانالها و گروه های خوبی در راستای حمایت از نیازمندان و توجه به معضلات اجتماعی تشکیل شده است.
آیدین محمدی مدیر گروه پویش نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود و توضیحاتی در مورد فعالیتهای پویش ارایه داد:
«پویش از سال ۱۳۹۳ فعالیتهای خود را با برگزاری نشستهایی حول مسایل اجتماعی و فرهنگی آغاز کرد. تاکنون بیش از یکصد نشست توسط این گروه برگزار شده است. تاکید پویش در این نشستها بر افزایش مشارکت اجتماعی، تشکل سازی و سازماندهی فعالان اجتماعی و شهروندان به منظور حل مسایل اجتماعی بوده است. از همان موقع جای خالی سمن هایی در حوزه مسائل زنان، فقرزدایی، مسائل کودکان، کتابخوانی، محیط زیست و … احساس می شد. بنابراین در این مدت سعی کردیم جامعه را نسبت به لزوم کنشگری اجتماعی و نهادسازی در این حوزه ها ترغیب کنیم.
امروز هم تلاش ما چیزی جز تمرین مطالبه گری و بازتاب صدای گروه های حاشیه ای در کریدورهای پرپیچ و خم قدرت نیست. چرا که بر این باوریم توانمندسازی این گروه ها جز با انعکاس صدای آنها در میدان سیاستگذاری و مشارکت آنان در فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی ممکن نیست. فراموش نکنیم که گذر از بحرانهای اجتماعی فقط در سایه مشارکت کنشگران اجتماعی و گروه های حاشیه ای ممکن می¬گردد.
در این راستا در شهریور سال ۱۳۹۶ فرایند ثبت موسسه پویش در زمینه امور اجتماعی و در حوزه رفاه اجتماعی و ارتقای مهارتهای گروهی آغاز گردید و تا امروز ادامه داشته است.»
✅وی در ادامه روند طولانی و فرسایشی ثبت سمنها را از جمله مشکلات عمده بر سر راه این تشکلها دانست.
✅محمدی با اشاره به جشنواره عکس اجتماعی پویش عنوان کرد:
«در جشنواره عکس پویش سعی کردیم گامی در راستای مساله یابی برداریم. چرا که بدون شناخت جمعی از ابعاد، گستره و عمق مسئله، ارایه راهکار در جهت حل مسائل امکان پذیر نیست.»
لازم به ذکر است که در این جشنواره ۳۶ عکاس با ۱۱۷ عکس شرکت کردند که بر اساس نظر هیات داوران متشکل از پرویز نوری زاد، امیر کرمکار و شبنم قبادی نیا از پدیداورندگان ۷ عکس تقدیر به عمل آمد و آرش جوهری، جواد پروردگاری و فراز آهنین به ترتیب به مقام های اول تا سوم رسیدند. در انتها ۳۶ عکس نیز در معرض نمایش قرار گرفت.