فرستادن یک دانش آموز به مدرسه چقدر خرج دارد؟
۶۰ درصد از نوشت افزار وارداتی است و فقط ۴۰ درصد از کالاهای موجود در این بخش تولید داخل است.
به گزارش پایگاه خبری وارنا / اجناسی که در حال حاضر در بازار وجود دارد و شامل اقلام ضروری لوازمالتحریر برای دانشآموزان میشود، خانوادهها در کمترین حالت باید ۳۲۶ هزار تومان را به خرید نوشتافزار و لباس فرم اختصاص دهند. این در حالی است که شهریه مدارس، خریدهای غیرضروری، کفش و .. هم به این هزینهها اضافه میشود.
نزدیکشدن به اول مهر همیشه هیجان زیادی برای بچهمدرسهایها دارد؛ از خرید لوازمالتحریر گرفته تا لباس و کیف و کفش و نشاط کوتاهمدتی برای نشستن سر کلاس. امسال اما این گرانیها و افزایش قیمت به لوازمالتحریر هم رسیده است و هیجان هر ساله را برای خانوادهها و کودکانشان به زهر تبدیل کرده است. طبق اجناسی که در حال حاضر در بازار وجود دارد و شامل اقلام ضروری لوازمالتحریر برای دانشآموزان و کتابهای درسی میشود، خانوادهها در کمترین حالت باید ۳۵۶ هزار تومان را به خرید نوشتافزار و لباس فرم اختصاص دهند. این در حالی است که شهریه مدارس، خریدهای غیرضروری، کفش و .. هم به این هزینهها اضافه میشود و برای خانوادهای که کمترین میزان حقوق یا بهعبارتی حقوق پایه وزارت کار را میگیرد، باید در کمترین حالت نصف حقوقش را تنها برای یک کودک کنار بگذارد.
موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار هم در این خصوص به فارس گفته است: «۶۰ درصد از نوشت افزار وارداتی است و فقط ۴۰ درصد از کالاهای موجود در این بخش تولید داخل است. با توجه به ثبت سفارش و وارداتی که از قبل برای تامین نیاز مردم در شهریور و مهر امسال صورت گرفته، خوشبختانه برای تامین کالاهای مورد نیاز امسال مشکلی وجود ندارد. اما با توجه به مسائل اخیر ارزی در کشور و روند طولانی ثبت سفارش و واردات مواد اولیه باید به فکر بود تا بعد از سپری شدن این ایام دچار مشکل نشویم. با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه قیمت نوشت افزار نسبت به سال گذشته ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته است. در شرایط فعلی به نظر میرسد، برای تامین نیازهای این بخش از جمله کاغذ باید تخصیص ارز بیشتری صورت گیرد.»