ایشان افزود : سوابق هربیمه شده ای با یک شماره ۸ رقمی نزد تامین اجتماعی نگهداری می گردد و افراد باید درصورت ادامه بیمه پردازی به هر شکل ( اجباری – اختیاری یا مشاغل آزاد ) با اعلام شماره خود که در تمام کشور با کدملی آنان تعریف و قابلیت بهره برداری دارد بیمه پردازی جدید را ادامه دهند .
سرپرست معاونت بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی
گیلان ضمن تاکید بر اینکه از اوایل دهه ۸۰ تمامی سوابق بیمه شدگان بصورت مکانیزه نگهداری و با پرداخت فیش های حق بیمه در گروههای اختیاری و مشاغل آزاد و ارائه لیست توسط کارفرمایان ، کارکرد بیمه شدگان ثبت و ضبط می گردد افزود : در سالهای اخیر با فراهم گردیدن بسترهای اینترنتی و توسعه خدمات غیرحضوری ، امکان مشاهده سوابق برای هر فرد میسر گردیده و بیمه شدگان میتوانند کارکرد و مبنای دستمزدی خود را رصد و کنترل نمایند .
محمود سبحانی با بیان اینکه تجمیع سوابق بیمه ای در آخرین شعبه بیمه پردازی از اقداماتی است که بیمه شدگان میتوانند بمنظور تسهیل و تسریع در دریافت تعهدات آتی به آن اقدام نمایند خاطر نشان ساخت : درصورتی که حتی سالها از بیمه پردازی قبلی فرد گذشته باشد و با وقفه طولانی در کارگاه مشمول قانون کار مشغول به کار شده و لیست حق بیمه برای او ارائه گردد نیز سوابق بیمه شده تماماً تجمیع و برای ارائه تعهدات مبنای عمل قرار می گیرد .
ایشان با تبیین و تشریح بیمه های مختلف مشاغل آزاد و اختیاری برای شهروندانی که فاقد پوشش بیمه ای بوده و یا دارای سابقه قبلی هستند اظهار داشت : شهروندان تا سن ۵۰ سالگی امکان ورود به این گروههای بیمه ای را دارند و در صورتی که دارای سابقه بیمه پردازی باشند نیز سالهای مربوطه به میزان سن قابل قبول افزوده می گردد .
شایان ذکر است یک ششم جمعیت استان گیلان یعنی تعداد ۴۲۰ هزار نفر بعنوان بیمه شده اصلی درحال حاضر تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند .